Cryonic-huippukylmähoito

Cryonic -laitteen mikrokidesuikulla suihkutetaan iholle -78,5 asteista hiilidioksidisuihketta, joka aiheuttaa luontaiset paranemismekanismit käynnistävän termoshokin, lisää aineenvaihduntaa hoidettavalla alueella ja rentouttaa suuria lihaksia. Huippukylmähoito lievittää kipua ja poistaa tulehdusta käynnistäen luonnonmukaiset hoitomekanismit. Hoito soveltuu moniin hoitokohteisiin sekä ihmisillä että eläimillä. Hoito ennaltaehkäisee ja hoitaa vammoja kuten lihasjäykkyydet, revähtymät, venähdykset, ruhjeet, verenpurkaumat, jännevammat, tulehdukset, brusiitit, nivelvaivat, arvet, leikkausten jälkitilat, polvikivut, iskiais-lonkkasärky, reumatyyppiset sairaudet sekä alueelliset kiputilat. Hoito sopii niin akuuttien kuin kroonisten vaivojen hoitoon ollen kivuton ja mielyttävämpi kuin perinteiset viilennyshoidot. Hoito ja vaikutukset ovat nopeita. Huippukylmähoidolla voidaan hoitaa myös turvallisesti urheiluvammoja ja käyttää osana valmennusta palautumisen nopeuttamiseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn.

Hoito perustuu Termoshokkiin, joka saavuteteaan jäähdyttämällä hoidettava alue nopesti Cryonic-laitteen värähtelevällä hiilidioksidisuihkulla. Termoshokki aktivoi luontaisen paranemismekanismin, vähentää ja jopa poistaa tuhlehdusta, aktivoi verenkieroa ja aineenvaihduntaa sekä imusuonistoa, lievittää kipua nopeasti ja rentouttaa lihaksia. Hoidossa yhdistyvät luontaiset, ilman lääkkeitä kipua lievittävät terapeuttiset mekanismit. Termoshokki on rektio, jota ei saada aikaan perinteisillä jäähdytyshoidoilla kuten jäällä tai kylmällä vedellä.

Esimerkkejä hoidetuista sairauksista: jännetulehdukset, epicondyliitit, niska- ja pääkivut, hartia ja selkäkivut, olkapää (esim. kiertäjäkalvosin), turvotukset, leikkauksen jälkihoito (esim. raajat ja viisaudenhammas), alueelliset kivut (esim. TOS, CRPS), reumasairaudet, spastisuus.

Esimerkkejä hoidetuista urheiluvammoista: tenniskyynrpää, golfkyynärpää, akillesvaivat, venähdykset, verenpurkaumat, mustelmat, luukalvontulehdus, urheilijantyrä, lihasjäykkyydet, nivelsideleikkausten jälkihoito.

Neuro Cryo Stimulation (NCS) -huippukylmähoitolaitteella on CE-merkintä ja Medical Class II a -luokitus.